RECEPT: Čokoladni brownieji v praznični različici

Odlična ideja za popestritev slastnih kolačkov, ki jih vsi obožujemo!

Čokoladni brownieji so ena tistih slaščic, ki vas prevzamejo s svojo sočno in polno čokoladno teksturo, zato se jih razveselimo ob vsaki priložnosti. Za vas imamo idejo, kako jih pripraviti v posebni praznični različici! Povsem enostavno: z le nekaj preprostimi prijemi jih lahko spremenite v simpatična užitna praznična drevesca, nad katerimi bodo še posebej navdušeni najmlajši!

Sestavine:

  • 185 g masla,
  • 200 g temne čokolade (70% odstotek kakava),
  • 40 g naravnega kakava v prahu,
  • 100 g mlečne ali jedilne čokolade,
  • 85 g večnamenske moke,
  • 3 jajca,
  • 250 g rjavega sladkorja

Za okrasitev: 

  • zelena pasta za krasitev peciva,
  • raznobarvne mrvice ali bleščice za posip peciva,
  • sladoledne lesene palčke ali barvne slamice

Priprava:

  1. Maslo narežemo na koščke v srednje veliko keramično posodo. Dodamo temno čokolado, prav tako nalomljeno na majhne koščke. Posodo položimo nad kopel vrele vode in mešamo, dokler se masa ne stopi. Ohladite.
  2. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. V nižji kvadratni pekač namestimo peki papir. Medtem moki primešamo kakav in vse skupaj vmešamo v čokoladno masleno maso.
  3. Ostalo čokolado nadrobite na majhne koščke.
  4. Jajca in sladkor v posebni posodi zmešajte z električnim mešalnikom približno 5 minut, dokler masa ni kremasta, polna in gosta.
  5. Čez maso jajc in sladkorja počasi prelijemo čokoladno maso in vse skupaj nežno zmešamo s kuhalnico. Mešamo toliko časa, da nastane enakomerna, kremasta, mehka tekstura.
  6. Nazadnje vmešamo še ostale čokoladne koščke.
  7. Maso enakomerno razporedimo po pekaču in smo posebej pozorni, da poravnamo zgornjo površino.
  8. V pečici pečemo 25 minut. Po tem času vzamemo pekač iz pečice in preverimo, če je masa že spečena – to storimo tako, da pekač nežno zazibamo. Če je masa še vedno gibljiva, pečemo še dodatnih 5 minut.
  9. Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se pecivo popolnoma ohladi.
  10. Pecivo narežemo na manjše trikotnike, ki spominjajo na novoletne smrečice. Okrasimo z zeleno pasto oziroma z jedilnimi bleščicami in mrvicami oziroma ustvarimo praznična drevesca po svojem okusu.

Nazadnje v posamezne brownieje vstavimo še sladoledne lesene palčke oziroma narezane slamice in slastna umetnija je gotova!